Aktuellt i närheten

Här kan du hitta tips om utställningar och aktiviteter i vårt närområde under 2021.

Östhammars Konstsalong 2021

Den 12 maj inleds Östhammars konstsalong i Storbrunn. Totalt 94 verk har anmälts till salongen och av dessa har juryn valt ut 52 stycken till en salong i tre delar. Salongens olika delar har titlarna: Mystiken, Längtan och Livet. Utställningarna visas i konstrummet på Kulturhuset Storbrunn och sträcker sig mellan 12 maj och 21 augusti. Salongen var öppen för lokala konstnärer, både professionella och amatörer. Urvalet gjordes av en professionell jury ledd av Johanna Uddén, verksamhetsledare på Konstfrämjandet Uppland.

Läs pressmeddelandet till höger här på sidan eller gå in på länken http://www.osthammar.se/konstsalong

Lek mig till liv – Rum för uppfinnelse

Visst låter det spännande? Så bra att man kan besöka Lek mig till liv Öppna verkstäder för alla barn och vuxna i Österbybruk, Ånghammaren, den 14,15,21, 22, 28 och 29 augusti kl 12 – 15. Drop In!

Konstnärerna och konstpedagogerna Elisabeth Bucht, Kajsa Sjölén och Sofie Stenberg leder båda aktiviteterna.

 Sadelmakarlängan, Österbybruk

Kristina Persson i Sadelmakarlängan i Österbybruk inbjuder till nya intressanta konstupplevelser:

Öppettider: onsdag-fredag kl 12-18, lördag-söndag kl 11-16. Visning även utanför ordinarie öppettider för personer i riskgrupp för coronaviruset efter kontakt via katarina@sadelmakarlangan.se

 Herta Hillfon (1921 – 2013) 100-årsjubilerar.

Visste du att det finns en skulpturgrupp av Herta Hillfon i Lövstabruk?

”Till vallonernas ära” är ett verk i stengods, som avtäcktes i augusti 1969. Kompositionen är i sex delar som visar detaljer av smedernas klädsel och även kraftkällorna för järnhanteringen i bruket: elden, vattnet och verktygen som användes för att ta fram metallen ur malmen.

Skulpturgruppen har en lite undanskymd plats nära orangeriet i herrgårdsparken, dvs det orangeri som ligger till höger om herrgården, då du står på Bruksgatan och har herrgården framför dig.

I år uppmärksammas att det är 100 år sedan Herta Hillfon föddes. Hon gjorde ett stort antal offentliga verk, placerade på olika håll i landet, från -60-talet och framåt.

Vi är glada att kunna tipsa om detta som finns nära oss!