Reseminnen: Keramik i Västland och Persbo skulpturpark

Konstföreningen Fröja besökte Persbo skulpturpark söndagen den 29 augusti.
Vi ordnar ett program med flera aktiviteter i området.
Dagen innehöll besök hos keramiker Helen Wikforss i Stavs missionshus i Västland och en guidad tur i Persbo skulpturpark med Martina Mac Queen.

Dagen inleddes med besök hos keramikern Helén Wikforss i hennes ateljé i det gamla missionshuset i Stav, Västland. I en fantastiskt kreativ och samtidigt rofylld miljö fick vi vandra runt och se både färdiga alster och pågående produktion.

Därefter gick färden vidare till Persbo, strax utanför Månkarbo, där konstnären Fredrik Strid har sin ateljé. Under tio år har han bjudit in konstnärskollegor för att göra permanenta verk och hans tomt har nu förvandlats till en skulpturpark med verk av Helene Edgren, Anna Ekman & Cecilia Järdemar, Leif Elggren, Leif Holmstrand, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmanns, Thomas Karlsson, Tryggve Luktvasslimo, Patrik Nilsson och Johan Strandahl.

Skulpturparken är inte öppen för allmänheten, men i sommar erbjöds visningar för allmänheten under ledning av konstpedagog Martina McQueen. Visningarna arrangerades i ett samarbete mellan Persbo skulpturpark, Tierps kommun, Konstfrämjandet Uppland och Region Uppsala.