Persbo skulpturpark 29 augusti 2021

Konstföreningen Fröja har bokat in ett besök söndagen den 29 aug kl 14.00. Maxantal åtta personer i dagsläget. Vi samordnar transport i egna bilar från Östhammar. Reser du från Uppsala är det enklast att du åker direkt till Persbo. Vi delar på bilkostnaden, i övrigt är besöket kostnadsfritt.

Strax utanför Månkarbo ligger Persbo där konstnären Fredrik Strid har sin ateljé. Under tio år har han bjudit in konstnärskollegor för att göra permanenta verk och hans tomt har nu förvandlats till en skulpturpark med verk av Helene Edgren, Anna Ekman & Cecilia Järdemar, Leif Elggren, Leif Holmstrand, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmanns, Thomas Karlsson, Tryggve Luktvasslimo, Patrik Nilsson och Johan Strandahl.

Skulpturparken är inte öppen för allmänheten, men i sommar erbjuds visningar för allmänheten under ledning av konstpedagog Martina McQueen. Visningen tar cirka en timme. Visningarna arrangeras i ett samarbete mellan Persbo skulpturpark, Tierps kommun, Konstfrämjandet Uppland och Region Uppsala.

Om möjligt gör vi något ytterligare konststopp på vägen. Tiden för avresa meddelas därför senare, men räkna med en dryg halvdagstur.

Välkommen med din anmälan till May Strandberg senast den 15 aug via mail mayst@telia.com eller sms/tel 070-5129495. Meddela om du vill ha skjuts eller har plats för någon ytterligare i din bil.