Om Galleri Fröja

Galleri Fröja - platsen för våra utställningar mitt i Östhammar stad. I fönstret presenterar vi ibland någon lokal konstnär med utvalda verk, förutom information om konstaktiviteter i närområdet.
Under våren 2021 visades tavlor av Kristina Jansson. Mer om Kristina och hennes konst finns på hennes egen hemsida http://www.kristinajansson.se
I juli 2021 visades verk av Martina Sjaunja.

Galleriet på Norra Tullportsgatan i centrala Östhammar övertogs av föreningen, från Kerstin Lindblom, 2013. Kerstin hade tidigare drivit det som privat galleri; så här berättar hon själv

– “På våren 2005 blev jag uppringd av Gunbritt Henricsson och Gunnar Emanuelsson. De hade i föreningens regi drivit en utställningsverksamhet i Östhammar. Nu var det ingen som hade ork att driva den vidare, så man såg sig om efter någon som kunde tänka sig att fortsätta. Jag nappade genast och fick tag på en ny lokal som Gunnar hjälpte mig att rusta upp – han blev också förste utställare. Vi kände varandra sedan tidigare eftersom han varit bildlärare på Frösan (där Kerstin också varit lärare, reds. anm.) Det blev väldigt roliga år med utställningar och konstresor, 2012 blev jag konstföreningens ordförande och tog då med mig galleriverksamheten in i föreningen”